Matijas Lesor i Partizan!
Matijas Lesor i Željko Obradović, Foto: Starsport

ZANIMLJIVO

Matijas Lesor i Partizan!

Francuski centar pričao je iskreno i bez dlake na jeziku

Objavljeno: 15:38h

Franucski košarkaš Matijas Lesor govorio je u intervjuu za "Basketball Sphere" o Panatinaikosu, Olimpijakosu, ali i bivšem klubu - Partizanu.

Četa Ergina Atamana koja je prethodne sezone podigla šampionski trofej Evrolige, ovog letnjeg prolaznog roka se dodatno pojačala, jer su se ekipi iz Grčke priključili Lorenco Braun, Omer Jurceven i, što bi se reklo ''najbolje za kraj'', prava letnja bomba - Džedi Osman.

Lesor je za početak prokomentarisao nova pojačanja u grčkom velikanu:

- Maltene nova ekipa, imamo nekoliko novih igrača pa je sve drugačije u odnosu na prošlu sezonu. Sve je to izazov za ekipu, moramo da se borimo za minute. Džedi Osman je sjajan i nadam se da će se pokazati kao veliko pojačanje - rekao je Lesor

Matijas Lesor u dresu Panatinaikosa
Matijas Lesor u dresu Panatinaikosa foto: Starsport©

Najveći rival Olimpijakos nije sedeo skrštenih ruku tokom ovog letnjeg prelaznog roka. U Pirej se vratio Saša Vezenkov koji je u crveno-belom dresu stigao i do MVP prizanja u Evroligi, Olimpijakos je pojačao i Evan Furnije, Francuz sa dugogodišnjim NBA iskustvom, a drugi put u karijeri za crveno-bele će nastupatin i Tajler Dorsi.

Nema sumnje da ćemo naredne sezone gledati fantastične grčke derbije što u domaćoj ligi, tako i Evroligi, sa sjajnim košarkašima na jednoj, odnosno drugoj strani terena.

Svestan da neće biti lako protiv Olimpijakosa, i to dosta jačeg nego prethodne sezone, Lesor je dao sledeći komentar:

Matijas Lesor dok je nastupao za Partizan
Matijas Lesor dok je nastupao za Partizan foto: Starsport©

- Olimpijakos je imao sjajno leto u smislu pojačanja i lično su shvatili naše osvajanje Evrolige i šampionata Grčke pa su zato pojačali ekipu najbolje što su mogli. Videćemo kako će se razumeti, posebno sa Jorgosom Barcokasom- poručio je Lesor.

Tema koja ne može da se preskoči u Lesorovom bilo kom intervjuu jeste Partizan, za koji je jako vezan. Francuski centar je prokomentarisao situaciju u igračkom kadru crno-belih, koja je dosta drugačija, sa obzirom da smo bili akteri mnogih dolazaka, kao i odlazaka iz kluba ovog leta:

- Partizan je tim koji mnogo volim i želim im sve najbolje, ali da ne budu volji od nas. Imali su zanimljivo leto i doveli neke interesantne igrače pa sad imaju i šut i plejmejking i kreativnost i odbranu. Sve je lepo složeno pa mislim da mogu da pobeđuju i da će kliknuti. Videćemo kako će Željko Obradović sve da adaptira na svoj sistem. Moj brat Frenk Nilikina je tamo i želim mu sve najbolje - rekao je francuski centar.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

Espreso / Iva Krga


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.